Hvordan foregår en tækning af stråtag?

En tækning af stråtag lyder måske som en avanceret proces, men det er faktisk overraskende enkelt og ligetil. Hvis du overvejer at få et stråtag til dit hus, er her, hvad du skal vide om tækning.

Installationen af et stråtag begyndes med at lægge bundlaget, som normalt er lavet af vandtæt materiale som f.eks. tjærepapir eller plastfolie. Dette tjener både som en uigennemtrængelig barriere og som isolering mod varme og kulde. Herefter lægges halmlagene i rækker. Med hver ny række skal overlappes den første med mindst 10 cm for at sikre, at der ikke kan sive vand ind gennem sprækkerne. Når alle halmlagene er blevet lagt, skal de fastgøres med enten net eller trådnet. Dette hjælper med at holde stykkerne på plads, så vinden ikke blæser dem væk. Til sidst vil din tækkemand dække hele taget med en beskyttende belægning, der forhindrer UV-stråler i at beskadige halmen med tiden. Denne belægning er også med til at beskytte mod fugt og brandskader.

Tækning af andre materialer

Ud over at installere et traditionelt stråtag tilbyder nogle entreprenører også alternative muligheder. Disse muligheder er også effektive til at beskytte dit hjem mod dårligt vejr, mens de stadig giver gode isoleringsfordele i dine vægge og på loftsrum. Der er dog ikke noget så charmerende som et flot lagt stråtag.

Tækning af et nyt stråtag kan virke som en skræmmende opgave, men det behøver det ikke at være! Uanset om du vælger et traditionelt stråtag eller en anden miljøvenlig løsning, kan du være sikker på at vide, at dit hjem er beskyttet mod dårligt vejr, samtidig med at du sparer energi på varme- og køleregninger hele året. Hvis du er på udkig efter en prisbillig løsning, der både giver æstetisk appel og funktionel beskyttelse af dit hjem, så kig ikke længere end til den løsning, der passer bedst til dine behov!